El projecte Geoparc participa al Congrés Internacional de Geoparcs a Torquay (Anglaterra)

Una delegació de representants de la candidatura Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec es desplaça a Anglaterra per tal de rebre el veredicte

 

img-20160926-wa0017

Una de les seus del Congrés Mundial de la UNESCO a Torquay (Anglaterra)

Aquest dilluns una delegació de tècnics del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec s’ha desplaçat cap a la ciutat de Torquay, al sud-oest d’Anglaterra, on aquesta setmana se celebra el 7è Congrés Internacional de Geoparcs Mundials de la UNESCO. La delegació està formada pel Coordinador del projecte Geoparc (Guillem Puras), el Director Científic (Gonzalo Rivas) i un assessor expert en geoparcs (Joan Poch).

 

El Congrés té lloc del dia 26 al 30 de setembre al Geoparc Mundial de la UNESCO English Riviera amb seu a la localitat de Torquay. Hi assisteixen més de 700 delegats de Geoparcs Mundials de la UNESCO, alts càrrecs de la UNESCO, científics, responsables polítics i representants de governs de tot el món. Durant aquesta reunió, el Comitè Assessor de la Xarxa Europea de Geoparcs votarà les diferents candidatures presentades al 2015 i es decidirà quins projectes esdevenen geoparc.

 

S’ha convertit en una tradició que el darrer dia del Congrés es faci una comunicació verbal als geoparcs que han passat favorablement el procés de candidatura. En aquest cas, es produiria el proper divendres 30 de setembre. Precisament, és per aquest motiu que, el proper dijous, se sumarà al Congrés una delegació política formada pel president de l’Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec (Joan Ubach), el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà (Constante Aranda) i la regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Tremp (Anna Ritz). Aquest veredicte haurà de ser ratificat per l’Assemblea General de la UNESCO el proper mes de març.

 

img-20160926-wa0014

Delegats tècnics del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

A més, el projecte Geoparc participa al Congrés amb una conferència sobre la importància dels sòls i el treball divulgatiu que s’està fent amb la utilització de monòlits. Els monòlits són fragments de sòl natural extrets de diferents zones representatives. Per tal de garantir la seva conservació són sotmesos a processos de laboratori, permetent així ser utilitzats per a finalitats educatives i de recerca.

A banda de la comunicació científica, està previst que la delegació catalana aprofiti la presència al Congrés Internacional de Geoparcs Mundial de la UNESCO per establir relacions per desenvolupar projectes de cooperació amb Geoparcs que tinguin interessos comuns.

Comments are closed