La 3a Edició del Premi de Fotografia “Paisatges del Passat” ja té guanyador

El trempolí Jordi Peró és el guanyador del certamen amb la imatge “Via làctia a l’estany Colomina”

 Tremp, 19 de desembre de 2016. El Jurat de la 3a edició del Premi de fotografia Paisatges del Passat, format per Francina Pubill, del Museu de la Conca Dellà, situat a Isona; Olga Costa, geòloga de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya; Ramon Iglesias, tècnic de Turisme del Pallars Jussà; Glòria Llompart, professora d’Art de l’INS Tremp, i Laura Soriano, regidora de Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Tremp es va reunir per escollir les obres guanyadores d’entre les 54 presentades a concurs.

El primer Premi, escollit per unanimitat, ha estat per al trempolí Jordi Peró i la seva fotografia “Via làctia a l’Estany Colomina”, una imatge presa des d’aquest estany, a la Vall Fosca, que evoca la immensitat del cel fosc del Pallars, reflectit a l’aigua envoltada de roques granítiques.

D’altra banda, i també per unanimitat, el Jurat ha considerat que el premi científic és per a Estanislau Oliver, per la seva obra “Lo Foradot”, presa al municipi d’Abella de la Conca i que mostra clarament el procés d’erosió provocat pel curs d’un riu. L’accèssit ha estat per a Ivan Almirall, amb la fotografia “Fossilització potencial”, per la seva originalitat i missatge.

A més, s’ha volgut fer una menció especial per la seva bellesa a la fotografia “La mirada eterna”, també del trempolí Fernando Rivera. Una imatge en blanc i negre presa a la zona de l’Estany Gento.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el proper 21 de gener a la Biblioteca Pública Maria Barbal i s’exposaran també les 29 fotografies seleccionades per al concurs, primerament a la ciutat de Tremp i durant l’any es podran veure en altres municipis.

L’Ajuntament de Tremp va crear el Premi de fotografia Paisatges del Passat l’any 2014 amb el suport de diverses entitats i institucions, per tal de posar en valor la riquesa geològica del Pallars Jussà, en general, i de la Conca de Tremp, en particular.

10_via-lactea-a-lestany-colomina

1r premi: Via Lactea a l’Estany de Colomina – Jordi Peró

22_lo-foradot-jpg

Premi científic: Lo Foradot – Estanislau Oliver

25_fossilitzacio-potencial

Accèssit: Fossilització potencial – Ivan Almirall

3_la-mirada-eterna

Menció Especial: La mirada Eterna – Fernando Rivera

 

 

Comments are closed