El projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec present a Fitur2017 per donar suport a la presentació de la Xarxa Mundial i Espanyola de Geoparcs

Una delegació del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec va assistir a les presentacions promogudes pels Geoparcs Mundials de la UNESCO i va acompanyar a recollir el premi al millor producte de turisme actiu de natura atorgat a El Cinquè Llac.

 

Aquest any a Fitur s’ha presentat la Xarxa Mundial de Geoparcs, així com la Xarxa i el Foro Español de Geoparques, amb la participació del president de la Xarxa Mundial de Geoparcs de la UNESCO, el professor Nickolas Zouros. Aprofitant aquest esdeveniment i en motiu de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, es va fer la presentació del llibre “Geoparques, los destinos más innovadores de turismo sostenible”, una publicació coordinada pel Geoparc extremeny Villeurcas Ibores Jara i feta de forma conjunta entre els diferents geoparcs que existeixen actualment a Espanya.

IMG-20170119-WA000815871558_1942196549342349_4630907035502370704_n

 

La presentació d’aquest llibre i l’estratègia dels Geoparcs Mundials de la UNESCO espanyols en relació a la promoció d’un turisme sostenible que ajuda al desenvolupament local del territori, lliga perfectament amb les línies d’actuació que s’estan duent a terme des de fa temps al nostre territori.

 En aquest sentit, cal destacar el premi que ha rebut una de les rutes recomanades del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec: El Cinquè Llac, una ruta circular de cinc etapes, on els visitants s’endinsen en un territori ple de patrimonis naturals i culturals, organitzat pels amfitrions locals.

El Cinquè Llac ha estat el guanyador en l’apartat de “Naturaleza Nacional” de la XXII edició del Concurs al Millor Producte de Turisme Actiu, organizat per Fitur amb la col·laboració de la revista Aire Libre. www.elcinquellac.com

 

premi_el cinue llacel cinque llac-01

 

 

 

 

 

 

A més a més, hi ha hagut un stand de Geoparcs amb la participació de 4 geoparcs de la Península Ibèrica: Geoparc Mundial de la UNESCO de Sobrarbe, Geoparc Mundial de la UNESCO de la Costa Basca, Geoparc Mundial de Villuercas Ibores Jara d’Espanya i Geoparc Mundial de la UNESCO de Naturtejo de Portugal.

IMG-20170119-WA0017

Comments are closed