Es presenta una tesi sobre petits i mitjans vertebrats del Cretaci de la Formació Tremp

Es presenta una tesi sobre petits i mitjans vertebrats del Cretaci de la Formació Tremp

L’investigador de l’ICP Álex Blanco va defensar la setmana passada el seu treball de tesi per obtenir el títol de doctor en geologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Blanco ha estudiat la diversitat dels petits i mitjans vertebrats en els darrers ecosistemes del Cretaci superior representats en el registre fòssil de la Formació Tremp. La seva tesi incloïa la descripció de dues noves espècies de cocodrils del gènere Allodaposuchus i va rebre la màxima qualificació possible, excel·lent cum laude.

2017_02_tesi_alex-01El treball de tesi de l’ara ja doctor duia per títol “Diversidad de microfósiles de vertebrados en la Formación Tremp (Maastrichtiense): Aportaciones a la evolución de los ecosistemas terrestres finicretácicos del NE de la Península Ibérica” i ha estat dirigit per Josep Marmi i Àngel Galobart, del grup de recerca en Faunes del Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i Oriol Oms, investigador del Departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els microfòssils estudiats inclouen peixos ossis (oesteïctis) i cartilaginosos (condrictis), amfibis, escatosos (Squamata) i cocodrilomorfs. A banda de les aportacions taxonòmiques i sistemàtiques en aquests grups, els microfòssils de vertebrats estudiats han permès entendre millor la paleoecologia dels ambients aquàtics i continentals del Maastrichtià ibèric (fa entre 72 i 66 milions d’anys) , així com l’origen i relació biogeogràfica dels vertebrats que componien aquestes faunes.

Imatge: Álex Blanco durant la defensa de la tesi (Pere Figuerola / ICP)

Comments are closed