Reprenen les excavacions a la Cova de les Llenes, al Congost d’Erinyà (Conca de Dalt, Pallars Jussà)

Del 13 al 16 d’abril s’oferiran vistes guiades, però cal reserva prèvia

Un equip integrat per 10 persones portarà a terme la tercera campanya d’excavació a la Cova de les Llenes (Conca de Dalt, Pallars Jussà) entre els dies 10 i 16 d’abril sota la direcció dels arqueòlegs Maite Arilla i Jordi Rosell, investigadors de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Les excavacions a la Cova de les Llenes s’integren dins del projecte de recerca de la Generalitat de Catalunya “Compartint l’espai: les interaccions entre homínids i carnívors al Nord-est peninsular” (Ref. 2014/100573) finançat per l’AGAUR i la Generalitat de Catalunya, el qual tracta d’esbrinar els modes de vida de les comunitats neandertals a les valls prepirinenques i la seva convivència amb els grans carnívors.

“La Cova de les Llenes juga un paper significatiu per entendre aquesta qüestió, ja que és coneguda per la presència d’abundants restes de carnívors, principalment óssos, i per les visites esporàdiques d’aquests grups d’homínids durant el Plistocè, fa més de 100.000 anys” comenten Maite Arilla i Jordi Rosell.

Coincidint amb l’excavació, l’equip oferirà visites guiades del 13 al 16 d’abril; cal reserva prèvia. Es poden fer les reserves a través del correu electrònic info@caminstritons.com. Cal tenir en compte que les places són limitades, ja que per accedir a la cova s’ha de sortejar dues vies ferrates i cal estar una mica en forma.

Comments are closed