Uns 70 assistents al 1r Geolodía organitzat al territori del projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec

Durant la jornada titulada “Els últims dinosaures d’Europa” s’ha recorregut un territori que fa milions d’anys era habitat per aquests gegants.

El passat dissabte 6 de maig va tenir lloc el primer Geolodía, una jornada de divulgació i apropament de la geologia a la població que es realitza de forma
gratuïta a totes les províncies d’Espanya.

Aquesta és la primera edició del Geolodía que es realitza al projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec. Amb el títol de “Els últims dinosaures d’Europa” es tractà el leitmotiv del projecte Geoparc el qual representa un dels patrimonis de rellevància internacional més importants que hi ha en aquest territori.

La ruta anava de Tremp fins a Coll de Nargó, passant per Orcau i Isona i va durar unes 10 hores. Durant la jornada es van visitar dos jaciments, un d’icnites o petjades i un altre d’ous fòssils; el mirador de Faidella per visualitzar el paisatge in vivien aquests animals i el límit de la seva extinció; un coll fòssil de dinosaure de grans dimensions, i el centre paleoambiental Dinosfera on hi ha exposada la posta fòssil d’ous més gran d’Europa.

IMG_20170506_153432OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

Per tal de gestionar aquesta jornada calia fer reserva prèvia. Durant aquest procés una trentena de persones es van quedar sense plaça. Entre els assistents hi havia famílies i persones amb un cert interès per la geologia i la paleontologia procedents de diferents indrets de Catalunya. Entre ells mencionar que també hi va haver un assistent de Terol, un d’Estats Units i una persona invident. Els participants es van dividir en dos autobusos per tal de dur a terme les diferents parades i vistes programades d’una manera més còmoda i personalitzada. Tots ells van poder gaudir de les explicacions dels geòlegs experts voluntaris que van participar en aquesta jornada i del bon clima durant tot el dia.

 

Comments are closed