Comença la V edició del Camp de Treball Internacional “Reading life in the rocks” al projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec

Un total de 19 joves d’entre 18 i 25 anys i de 10 països diferents contribueixen a la preservació del patrimoni natural i cultural del territori durant quinze dies

El passat diumenge 16 de juliol van arribar 19 participants de la cinquena edició del Camp de Treball Internacional sobre patrimoni geològic “Reading life in the rocks”.

Els joves provinents de diferents països europeus, així com Taiwan i Mèxic realitzen diferents tasques que contribuiran a la conservació del patrimoni natural i cultural en un indret amb unes característiques geològiques excepcionals, i que aspira a ser Geoparc Mundial de la UNESCO, el projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec.

Els voluntaris s’organitzen cada dia en grups per a realitzar tasques en tres projectes diferents:

Participants realitzant tasques de traitge de sediments paleontològics.

  • Patrimoni miner. Treballs de manteniment i condicionament de l’accés i espai exterior de la mina Eureka, al municipi de la Torre de Capdella. Arrangen antigues vies de vagonetes i col·laboren en la identificació de l’itinerari. Aquest projecte té continuïtat respecte l’any anterior.
Imatge 2

Voluntaris realitzant tasques de manteniment del camí d’accés a la mina de Castell-estaó (Vall Fosca)

  • Restauració de la xarxa de senders al voltant del municipi de Talarn anomenada “Racons a Quatre Passes”. Aquests sis itineraris pretenen preservar el paisatge i recuperar antics camins que passen per fonts, ermites o un pou de gel. Aquesta acció dóna continuïtat als camps de treball de joves catalans que l’Ajuntament de Talarn porta a terme des de fa dos anys.

A banda de participar en aquestes tasques, els joves tindran l’oportunitat de conèixer altres indrets del territori, així com submergir-se en els valors i trets culturals principals d’aquesta zona a través d’activitats lúdiques i culturals paral·leles que ha preparat l’Ajuntament de Talarn. Alguns exemples en són la visita als equipaments de l’àmbit del projecte Geoparc com són el Centre de Visitants (Epicentre de Tremp), les Botigues Museu de Salàs de Pallars, La Central Hidroelèctrica de Talarn i activitats per interactuar amb els joves del territori.

Aquest Camp de Treball ha estat organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i gestionat per la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec, els ajuntaments de Talarn i de la Torre de Capdella, el Museu de Conca Dellà, l’Institut Català de Paleontologia (ICP) Miquel Crusafont i el Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) a Tremp.

Comments are closed.