Geologia, vi i literatura en el marc de biblioteques amb DO

Els assistents han gaudit d’una visita enoliterària amb la geologia com a fil conductor que ha donat un valor de qualitat a la sortida.

Dins del cicle d’activitats de Biblioteques amb DO, aquest matí s’ha realitzat l’activitat que porta per títol “De la roca a la copa“, un producte turístic del celler Sauvella i de l’empresa col·laboradora del projecte Geoparc Eureka SGN.

Explicació de la gestió de les vinyes per part del propietari de Sauvella.

La visita s’ha centrat a l’entorn de les vinyes, que ha servit per veure com els aspectes geològics influencien en la producció del vi, i al celler Sauvella on s’ha fet un tast de vins. Aquesta activitat posa de manifest el valor de la geologia i trasllada al públic a fer un viatge de milions d’anys fins just abans d’extingir-se els dinosaures.

Explicació geològica, per Eurekla SGN, del perfil del terreny de les vinyes, que compta amb presència de petjades de dinosaure.

 

L’activitat ha estat maridada amb textos literaris d’autors locals relacionats amb el món del vi, com Francesc Ramon Monrós, Joan Lluís i un informe de l’afectació de la fil·loxera al territori.

Aquesta activitat, com la resta que es desenvolupen dins del cicle Biblioteques amb DO pretén acostar diferents públics al món del vi en general i en concret als projectes vitivinícoles de la comarca, alhora que crea lligams entre elles i altres empreses del món de la gastronomia.

“De la roca a la copa” és un producte turístic del celler Sauvella i Eureka SGN que compta amb el patrocini del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec i que ha estat organitzada per la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp alhora que compta amb la col·laboració del programa Al teu gust, aliments del Pallars, que agrupa els productors agroalimentaris de la comarca.

Tremp, 24 de febrer de 2018.

Comments are closed.