Dia Internacional per la Reducció de Desastres al Geoparc Conca de Tremp – Montsec

Visita a l’esllavissada de Puigcercós i Jornada de Riscos Geològics, dues activitats de conscienciació sobre riscos geològics.

El 13 d’octubre és el Dia Internacional per la Reducció de Desastres que promou una cultura global per la conscienciació sobre riscos i desastres i, per això, en aquest dia se celebra com la gent de tot el món estan reduint la seva exposició als desastres.

Els Geoparcs Mundials de la UNESCO estan compromesos amb aquesta causa i, en aquest sentit organitzen activitats arreu del món.

En el cas del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp – Montsec s’ha organitzat una visita guiada gratuïta a l’esllavissada de Puigcercós el dia 13 d’octubre. Una cinquantena de participants de totes les edats han descobert la història dels habitants del poble de Puigcercós i com, degut a uns moviments de terra que després causaren una gran esllavissada que enfondrà el poble l’any 1881, van haver d’abandonar el poble forçosament i buscar un nou emplaçament.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A més, el Geoparc col·laborà en l’organització de la Jornada de Riscos Geològics que se celebrà dimecres 10 d’octubre al Centre de Suport Territorial dels Pirineus del ICGC en què es tractarà també el tema de les esllavissades i despreniments. D’entre les ponències destaquem la d’una estudiant recent graduada en ciències ambientals i geologia que va realitzar el seu Treball de Final de Grau al Geoparc. Aquesta activitat ajuda a donar visibilitat i reconeixement al treball i la recerca dels joves que són els futurs custodiants del nostre territori.

Comments are closed.