Primer aniversari del Geoparc

Geologia i Castellers, dos patrimonis UNESCO es combinen per celebrar el primer any com a Geoparc.

El passat 17 d’abril de 2018 el territori Conca de Tremp-Montsec va rebre el distintiu de Geoparc Mundial de la UNESCO en reconeixement a la seva singular geologia que ha de sevir com a motor de desenvolupament econòmic sostenible i avui se celebra el primer any d’aquest nomenament.

Per celebrar-ho s’han unit dues figures de la UNESCO com són els castellers, i el Geoparc. L’acte ha consistit en una caminada amb interpretació geològica de la mà d’Eureka SGN des del pàrquing de Morreres fins a l’Argenteria, punt d’interès geològic on la colla castellera Malfargats ha aixecat diferents castells

Imatge: Jordi Uriach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’Argenteria és un indret ple d’història i llegendes és considerat una de les icones del Geoparc que ajuda a comprendre la formació dels Pirineus i els actuals processos de formació de roques. Alhora ens convida a viatjar en el temps, traslladant-nos al moment en què uns avantpassats valents creuaven el congost per transportar troncs de fusta, des del Pirineu a les grans ciutats, o recorda les creacions de Gaudí.

 

Comments are closed.