Summer Courses – University of Lleida

2018: COURSES of the University of Lleida (UdL) in the UNESCO Global GEopark Conca de Tremp – Montsec 

More information: http://www.udl.cat/ca/serveis/estiu/cursos-per-ambits/medi-ambient/Sols-i-Canvi-Climatic/

  • L’Origen del Món Modern: els Jaciments de Fòssils Excepcionals de les Pedreres de Meià (Cretaci Inferior) – 20-22nd July – download the  leaflet (in Catalan)

More information: http://www.udl.cat/ca/serveis/estiu/cursos-per-ambits/medi-ambient/Jaciments-de-Fossils/

  • República, Guerra i Postguerra (1931-1950). Guerra i Regions Devastades – 5-8th July

More information: http://www.udl.cat/ca/serveis/estiu/cursos-per-ambits/Art-i-Humanitats/Republica-Guerra-i-Postguerra/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017: COURSES of the University of Lleida (UdL) in the Conca de Tremp – Montsec aspiring Geopark.

curs UdL


2016: GEOLOGY AND INTERPRETATION OF SOIL FOR UNDERSTANDING THE LANDSCAPE: THE BASIS CONCA DE TREMP-MONTSEC GEOPARC PROJECT.

udl201618-21 June – Tremp

Aquest curs és la continuació de l’iniciat el curs passat, amb els objectius de presentar els sòls com una eina útil en els estudis del Quaternari, i això en diferents ambients climàtics i materials geològics en un recorregut al llarg de les Nogueres.

Es lliurarà als participants el material base del curs amb informació sobre els punts que es visitaran per via electrònica, i s’iniciarà el curs presentant metodologies d’estudi de sòls al camp.

Observarem i estudiarem les morfologies i característiques de sòls en relació al paisatge actual i la seva evolució en funció dels paleoclimes, com a resultat de processos edàfics concrets: mobilització de carbonats, d’argila, alteració de minerals i formació d’argila.

El curs s’adreça principalment a professionals o estudiants de Geografia, Geologia, Enginyeria, Medi Ambient i Biologia, a professionals de l’àmbit educatiu, gestors del medi natural i a qualsevol persona amb una formació mínima en el Quaternari o en l’estudi de paleoambients.

Informació del curs 40T6

Altres cursos per aquest estiu 2016 a Tremp: FES CLIC

 

 

 

2015: AMBIENTS PASSATS, SÒLS PRESENTS. ELS SÒLS EN L’ESTUDI DEL QUATERNARI

imatge  Del 25 al 28 de juny – Tremp

Aquest curs dóna continuïtat a la formació en Geologia que ja fa anys es va iniciar amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya a través dels cursos d’estiu de la UdL i a l’experiència dels coordinadors en les 14 edicions del Curs de Camp de Sòls de la Cerdanya, impartit dins de la Universitat d’Estiu de la UdL des del 1993.
Els seus objectius són presentar els sòls com una eina útil en els estudis del Quaternari, i això en diferents ambients climàtics i materials geològics en un recorregut al llarg del riu Segre i Noguera Pallaresa, des de les Garrigues fins a la Conca de Tremp.

Programa del curs

 

 

Comments are closed.