Compromisos dels geoparcs


Principis de la Carta de la Xarxa Europea de Geoparcs:

  • Un Geoparc inclou un patrimoni geològic d’importància particular en un territori definit. El Geoparc ha d’establir una estratègia de desenvolupament territorial sostenible. Els recursos geològics d’un Geoparc a més de tenir interès geològic, també poden tenir interès arqueològic, ecològic, històric o cultural.
  • Els Geoparcs integrats dins la Xarxa es beneficien de mesures de protecció i de gestió. Un Geoparc ha de poder garantir la protecció i conservació del seu patrimoni i la millora i desenvolupament sostenible del territori.
  • Un Geoparc ha de treballar activament pel desenvolupament econòmic sostenible del territori lligat al geoturisme i el patrimoni geològic.
  • Un Geoparc es compromet a desenvolupar, investigar i treballar per la millora continua del mètodes de conservació i valoració del patrimoni geològic.
  • Un Geoparc té un paper important en la investigació científica, la formació i l’educació mediambiental.
  • Un Geoparc esta compromès a enfortir la cohesió de la Xarxa europea, ha de col·laborar amb altres Geoparcs i treballar conjuntament amb els empresaris del territori per aconseguir un equilibri entre desenvolupament econòmic i conservació.

Recorda que respectar l’entorn natural és una tasca de tots…

Els fòssils, les roques, els minerals i els paisatges són part del patrimoni natural tant com ho són les plantes i els animals.

Castell de Sant Gervàs

Comments are closed