Els Geoparcs i la UNESCO

UNESCO-logo200El “Programa Internacional de Geociències i Geoparcs”

Els Geoparcs i la UNESCO han establert estretes relacions de cooperació des de 2001. Aquesta cooperació s’ha desenvolupat amb gran èxit a través de nombroses reunions i missions d’experts.

La “Xarxa Mundial de Geoparcs” proporciona una plataforma de cooperació i intercanvi entre experts i professionals en matèria de patrimoni geològic a escala mundial. Sota el paraigua de la UNESCO i mitjançant la cooperació amb els socis de la Xarxa Mundial, els espais geològics d’interès guanyen reconeixement a tot el món i les comunitats locals obtenen beneficis a través de l’intercanvi de coneixements i experiències amb altres Geoparcs.

Des de novembre de 2015, els Geoparcs Mundials de la UNESCO formen part del “Programa Internacional de Geociències i Geoparcs” (IGGP) de la UNESCO. Aquest Programa facilita la cooperació internacional entre territoris en l’àmbit del desenvolupament sostenible relacionat amb el patrimoni de les Ciències de la Terra

A través de l’IGGP, els territoris aspirants presenten la seva candidatura a la UNESCO com l’única Organització de les Nacions Unides amb un mandat en les Ciències de la Terra, per a ser designats com “Geoparcs Mundials de la UNESCO”.

Comments are closed