Mites i llegendes han estat els protagonistes d’aquest cap de setmana al Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp – Montsec

L’Hora del conte i una excursió interpretada de mitologia i geologia han estat les activitats al voltant de les II Jornades de Geomitologia

Amb l’objectiu de divulgar i donar a conèixer el patrimoni geològic i la seva vinculació amb el patrimoni cultural immaterial del Geoparc s’han dut a terme les II Jornades de Geomitologia que donen continuïtat a una activitat iniciada l’any passat.

Els mites i llegendes s’han utilitzat per a explicar diferents fenòmens, a vegades complicats de percebre per als humans. Dins el es troba una àmplia rerepresentationpresentació d’aquest patrimoni on es vinculen llegendes amb fenòmens geològics.

El divendres 28 de setembre es va celebrar l’Hora del Conte a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp amb la història “Pedra sobre pedra” narrada per Patrícia McGill. Una cinquantena de persones entre infants i pares han quedat captivats amb històries com la de la Cova de la Serpent.

 

 

Seguidament, el dissabte 29 de setembre va tenir lloc una excursió geomitològica interpretada per l’escriptor Pep Coll i pel Director Científic del Geoparc i responsable del Centre de Suport Territorial dels Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Gonzalo Rivas.

L’itinerari va transcórrer per la recent senyalitzada zona de Collegats, dins la Georuta II promoguda pel Geoparc, al municipi de la Pobla de Segur. Els assistents han gaudit de la passejada tot descobrint els secrets mitològics i geològics amagats a Collegats.

Aquestes jornades són organitzades pel Centre de Suport Territorial dels Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp – Montsec i amb col·laboració amb la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp.

Comments are closed.